GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-12-2019 23:06   Güncelleme : 03-12-2019 23:06

“România are nevoie de locuințe noi”

Bilge Demirer - Garanti Bank România Director General Adjunct

“România are nevoie de locuințe noi”
Este important să venim în întâmpinarea noilor nevoi și cerințe imobiliare din România, prin soluții de finanțare competitive. Trebuie observat faptul că, la nivelul întregii țării, generația tânără nu mai dorește să locuiască în apartamente vechi, iar cetățenii români care au locuri de muncă în afara țării doresc să achiziționeze imobile în România cu venitul obținut în străinătate. Acești factori determină menținerea sectorului imobiliar activ. În prezent, experiența noastră vastă, dobândită, atât în Turcia, cât și în România, împreună cu echipa de profesioniști Garanti Bank, ne ajută să oferim produse și servicii financiare, atât companiilor care activează în domeniul construcțiilor - oferindu-le finanțare în acest sens, cât și consumatorilor persoane fizice - oferindu-le credite pentru achiziționarea locuințelor mult dorite. În portofoliul băncii noastre, ponderea finanțărilor din domeniul imobiliar se ridică la aproximativ 10% din valoarea totală a împrumuturilor acordate.
În urma unei analize riguroase și bine documentate, Garanti Bank oferă finanțare companiilor cu o reputație solidă, care dezvoltă proiectele rezidențiale în locații bine cotate. Susținerea acestor proiecte presupune finanțarea unei anumite ponderi a cheltuielilor, după o analiză a costurilor efectuată de o echipă specializată în sectorul imobiliar și este precedată de achiziționarea terenului din sursele proprii de finanțare ale companiei. Ponderea finanțării costurilor are la bază o analiză atentă a acestora, a credibilității companiei, precum și a zonei unde urmează să fie dezvoltat viitorul ansamblu rezidențial.
Garanti Bank susține, pe lângă companiile menționate anterior, și persoanele fizice, prin oferta de credite imobiliare, cu rate de dobândă competitive, maturitate de până la 30 ani și avans de minim 15%. Astfel, invităm persoanele fizice care intenționează să achiziționeze o locuință să ne viziteze în cea mai apropiată agenție Garanti Bank, cu actul de identitate, documentele care atestă veniturile obținute și documentele juridice ale imobilului dorit, în vederea obținerii unei oferte de credit.